Report

Čtyřgólový Tomáš Filippi a demoliční přesilovky! Tygři si poradili s Kladnem

Kladno/Liberec - Tygří vykročení do závěrečné fáze základní části na ledě Kladna vyšlo na jedničku. Liberečtí totiž využili hned pět přesilovek a celou výhru dirigoval Tomáš Filippi. Ten si připsal rovných šest bodů, přičemž tento příděl se povedl v extralize naposledy 26. prosince 2020. Jako první hráč od 21. září 2021 také nasázel soupeři čtyři góly a v posledních dvou duelech získal celkem jedenáct bodů!

Ke změně stavu mohlo dojít již po 48 sekundách hry, gól Adama Najmana v přesilovce ale nebyl uznán pro postavení Jakuba Rychlovského v brankovišti. Na druhé straně mohli naopak odskočit domácí, avšak Ticháček ani Tralmaks na Hrenáka nevyzráli. Nakonec se přece jen dočkali úvodní branky Tygři, když v 10. minutě předčasně ukončil početní výhodu z pravého kruhu Tomáš Filippi - 0:1.

Rytíři se v úvodu druhého dějství museli popasovat s oslabením tří proti pěti. Této situaci se sice ubránili, klasickou přesilovku však zužitkoval dorážející Jakub Rychlovský - 0:2. Kladno se pár minut nato dostalo na dostřel, kdy Richard Jarůšek v úniku zamířil do levého horního rohu - 1:2. Liberci ale záhy navrátil náskok dvou tref Tomáš Filippi, který skóroval s přispěním teče Ondřeje Slováčka - 1:3. Prostřední část uzavřel střelou z levé strany T. J. Melancon, čímž šelmy využily třetí početní výhodu - 1:4.

Jakub Rychlovský o utkání
Na začátku jsme si pomohli přesilovkou, gól nám ale neuznali. Dlouho jsme pak čekali a nedostali se do tempa. Výborně nám pak ale vyšla jak přesilovka tak oslabení a zápas jsme zvládli.

Liberecký brankostroj při benefitu hráče navíc nepolevil ani ve třetí části, kdy vsítil pátý gól v těchto podmínkách po odrazu od kladenské brusle Adam Najman - 1:5. Krásné projetí celým hřištěm poté korunoval náramným bekhendem mezi betony Tomáš Filippi - 1:6. Za Středočechy následně upravil skóre dorážkou Radek Smoleňák, který byl v brankovišti nejpozornější - 2:6. Poté ale předložil Jakub Rychlovský náramný pas Tomáši Filippi, který trefením odkryté brány dal svou čtvrtou a sedmou týmovou trefu.


Tomáš Filippi zaznamenal při svém šestibodovém představení zároveň premiérový hattrick v extralize

Trainerstimmen

Boris Žabka
Bílí Tygři Liberec
„Krutý výsledek pro domácí, protože začátek zápasu tomu vůbec neodpovídal. Nezačali jsme ideálně, soupeř si vytovřil několik šancí a nás podržel gólman. Není potřeba asi říkat, že rozhodly speciální týmy - přesilovky, ale musím vyzdvihnout i naše oslabení. Byla tam neskutečná obětavost podpořená výborným výkonem brankáře."
Pavel Skrbek
Rytíři Kladno
„Nezačali jsme vůbec špatně, měli jsme pár šancí, ale nedali jsme gól. Zápas nám ale vyloženě prohrála naše nedisciplinovanost. Nevím, jestli to odráží situaci, ve které jsme, ale měli jsme devět nebo deset vyloučených a asi pětkrát jsme v oslabení inkasovali. Soupeř měl vyloučených pět nebo šest, ale my ve vlastní přesilovce byli absolutně bezzubí. Jak říkám, zápas hrozně ovlivnila naše nedisciplinovanost. Snad tři hráči byli dvakrát nebo třikrát vyloučení, deset vyloučených... To se vůbec nesmí stávat."

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner